HealthDay.si 2019: Razstava inovacij

Vitaly, Parsek - Špela Uršič Bensa

Vitaly je Outpatient care - sistem spremljanja in zdravljenja izven bolnišnice. Pacientu daje jasno zaporedje aktivnosti, ki jih mora delati doma, zdravnik pa lahko aktivnosti prilagodi vsakemu pacientu posebej.

Zajeta slika.PNG

Blackbox, Adam - Blaž Hren

Predstavili so kapo z elektrodami ki merijo EEG valove v možganih, ki so namenjene zgodnjemu odkrivanju demence in drugih nevroloških bolezni.

MESI, Marko Groboljšek (soustanovitelj platforme Healthday)

Izdelujejo naprave za merjenje utripa, pritiska, kalcinacije žil, astme… Delajo vrhunske in tudi dizajnersko elegantne naprave, ki so poznane po celem svetu. Predstavili so medicinsko tablico, ki povezuje različne diagnostične module. Medicinska sestra upravlja s tablico, ta pa podatke beleži; zdravnik zabeležke pregleduje in jih lahko deli tudi z drugimi zdravniki.

RSC Infonet, Vrstomat - Vasja Rebec

V zdravniških čakalnicah pacienti dobijo številke in prilagodijo svojo prisotnost v čakalnicah. Pacient se vrne v ;akalnico, ko je na vrsti, s tem se zmanjša gneča in možnost širjenja bolezni.

 

Eurotronic, NurseCare

Predstavitev digitalni panelov, ki so montirane v bolnišničnih sobah ali v domovih za starejše. Namenjeni so spremljanju oskrbe; beleži podatke na mestu smem, tako prepisovanje iz papirja v računalnik ni več potrebno. Posebnost je sestrski klicni sistem, saj se vse meritve zabeležijo v sistem, ki je povezan z bolnišničnim informacijskim sistemom.

 

Lucis, Record KRB, Sebastjan Dimnik

Rešitev Record KLB je del nove klinične obravnave, pri kateri bolnike s kronično boleznijo ledvic pričnejo zdraviti prej, spremljajo več parametrov in s tem zmanjšajo nevarnost odpovedi ledvic.

 

Tobiar - Maja Rajterič

Preventivni in kurativni terapetvski pripomoček (lesena dizajnerska podlaga za roko) za sindrom karpalnega kanala. Izboljša gibljivost in cirkulacijo v zapestju.

ocalaslika.PNG

Smart Optometry, AmblyoPlay - Žan Menart

Aplikacija/igrica na telefonu v kombinaciji z očali. Otrokom z 'lenim očesom' pomaga trenirati oko, ki bi sicer zapadlo v regresijo kar bi čez čas povzročilo škilavost. Otrok si nadene očala z modrim in rdečim filtrom- tako vsako oko trenira posebej na ob istem času in igra igrice.

 

Evolaris, EVOCALL - Christian Kittl (Avstrija)

Pametna očala, ki omogočajo pomoč na daljavo-posvetovanje na daljavo med zdravniki ter za trening novincev. Zdravnik v operacijski sobi si jih nadane, zdravnik na oddaljeni lokaciji pa vidi vse preko vgrajene kamere.

 

Feelif, Katarina Pavšek

Naprava za slepe in slabovidne, ki čtiva preoblikuje v slepim-prijazno gradivo. Tablica, ki je cela pokrita z brailovo pisavo in lahko ustvarja črke, slike in zvok. Feelif je med vodilnimi na svetu, ki s pomočjo taktilnih mrež za zaslone tablic ali androidnega mobilnega telefona, slepim in slabovidnim omogoča konzumiranje digitalnih vsebin.

 

Saving, Savy

merilci EKG, ki zaznajo vsako aritmijo. Oseba ima napravo praktične oblike pritrjeneo na prsnem košu. Savy beleži podatke, ki jih kasneje pregleda zdravnik in na podlagi informacij postavi diagnozo.

 

Newton technologies, Newton dictate - Andrea Mišur

 Digitalna transformacija preko glasovnega spreminjanja. Prihranek časa zdravstvenem osebju-namesto pisanja se narekuje, 30-70% prihranek časa. Beleži kompleksne izraze, med drugim tudi latinske. Nabor izrazov posodabljajo skupaj z uporabniki.

Screenshot_2019-10-11 SteriPro - UV-C dezinfekcija.png

UVC Solutions , SteriPRO

Robot z UV-C svetlobo za preventivno brezkontaktno dezinfekcijo operacijskih sob, bolnišničnih sob, sanitarij in celo reševalnih vozil. Je mobilen, hiter, učinkovit in enostaven za uporabo. Drastično zmanjša število bolnišničnih okužb'-za kar 30%. Operacijsko sobo dezinficira v pičlih 20 minutah.

 

Mediately, Nejc Tomšič

Aplikacija, ki je popolna zbirka podatkov o zdravilih in boleznih, aplikacijo sproti posodabljajo. Olajša in prihrani čas zdravniku, saj mu ni treba iskati podatkov v zdravniških knjigah.

Razstavo inovacij je podprl Slovenski podjetniški sklad, ki ponuja paleto povratnih in nepovratnih sredstev za mala in srednja podjetja. Večina programov podpore, predvesm programi namenjeni start-upom, se  izvajajo po konceptu t.i. dvojčkov – podjetje imam možnost hkrati dostopati do financiranja in vsebinska podpora v obliki intenzivnega izobraževalno mentorskega programa, ki dodatno prispeva k pospeševanu njihove rasti in razvoja.

Med odprtimi razpisi z veseljem opozarjamo na nekatere, ki so morda zanimivi tudi za vas:

Vse podrobnosti na povezavi: https://podjetniskisklad.si/sl/razpis


SPS+Logo.png
1_mgrt_slo-velik.jpg
1_Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_slogan.jpg