Pismo podpore programu DIH.HealthDay.si iz Univerze v Ljubljani

Nedvomno ste že slišali za Supermana, kaj pa za super haljo iz Univerze v Ljubljani? To je laboratorijska halja s super močmi: ima namreč samočistilne in vodoodbojne lastnosti. Prejme jo vsak raziskovalec Univerze v Ljubljani, ki Pisarni za prenos znanja prijavi službeni izum.

Super halja  je obdelana s postopkom, poimenovanim »lotusov efekt«, ki je skupni izum Univerze v Ljubljani

Super halja je obdelana s postopkom, poimenovanim »lotusov efekt«, ki je skupni izum Univerze v Ljubljani

Pisarna za prenos znanja UL, ki je most med raziskovalci in podjetji, inovativnost na Univerzi spodbuja s super laboratorijskimi haljami. Te so plod sodelovanja med Pisarno za prenos znanja UL, Narovoslovnotehniško fakulteto in Kemijskim inštitutom, simbolizirajo pa prenos znanja iz laboratorija v praktično rabo. Prvi prejemnici halje sta prijavili izum s področja zdravstva. Preberite več.

Prof. dr. Mateja Erdani Kreft:  Prvi prejemnici halji sta prof. dr. Mateja Erdani Kreft in raziskovalka Taja Železnik Ramuta iz Medicinske fakultete.

Prof. dr. Mateja Erdani Kreft: Prvi prejemnici halji sta prof. dr. Mateja Erdani Kreft in raziskovalka Taja Železnik Ramuta iz Medicinske fakultete.

Univerza v Ljubljani, ki vidi prenos znanja kot svoje strateško poslanstvo, je pobudi DIH.HealthDay.si izrazila svojo podporo, saj meni, da lahko ta bistveno prispeva k lažjemu in hitrejšemu uveljavljanju novih inovativnih rešitev v zdravstveni sistem.


Preberite več - povezava do članka: https://www.uni-lj.si/raziskovalno_in_razvojno_delo/intelektualna_lastnina/2019073007472252/