HealthDay.si 2019: Forum izzivov in rešitev

Zadnji del letošnje konference je Forum izzivov in rešitev z naslovom: Digitalno zdravje, biotehnologija in druge rešitve povezane z zdravstvom.

Predstavilo se je osem podjetji.

FIZ 2.jpg

Neus Diagnostics

Programska oprema, ki zana kognitivni upad z namenom upočasnitve napredka demence. V 20 minutah oseba opravi testiranje in dobi rezultate. Zmanjšanje števila lažnih pozitivnih rezultatov in hitrejša diagnoza demence in hitrejši obisk zdravnika-povečini bolnik obišče nevrologa, ko bolezen že napreduje. Test lahko izvede izkušen teknik s kratkim predhodnim šolanjem, izvajali bi ga v sklopu rednih zdravstvenik pregledov.

MediaInteractive Medicoll

Tehnološka rešitev za akuten problem učinkovite komunikacije in koordinacije medicinskega osebja v kompleksnem okolju množične nesreče. Rešitev zagotavlja integrirano video konferenčno povezavo in prenos informacij z diagnostičnih naprav do oddaljenih svetovalcev.


SugarByte EasyCarb

Rešitev za boljši vpogled v zdravje sladkornih pacientov, lažje zdravljenje, ter bolj natančno odmerjanje inzulina. Hrano se položi na tehtnico (kuhinjska in žepna), aplikacija pa poskenira in analizira vrednosti ter učinkovine v hrani. Osredotočajo se na izredno natančnost merilca, saj je natančno merjenje sladkorjev v hrani zelo pomembno.

 

Primarius

Veliko ljudi pozabi navodila, ki jih dobijo v bolnišnici. Zato so razvili rešitev: v naprej pripravljen info paket za določeno diagnozo dostopen na internet. Rešitev bi skrajšala čas, ki se porabi s podajanjem informacij bolnikom in večjo učinkovitost-več bolnikov bi upoštevalo napotke.

 

Tobiar

pripomoček za preventive in kurtivo sindroma karpalnega kanala, ki nastane zaradi ponavljajočih gibov. Z ergonomsko obliko in funkcijo masaže blaži ter preprečuje sindrom karpalnega kanala. Izboljša gibljivost in cirkulacijo v zapestju. Sindrom karpalnega kanala rešujemo z operacijo, vandar pa je okrevanje dolgotrajno.


Derma Art - PVR System

Aparatura povezana s povojom, ki si ga ovije pacient okoli stopala. Le ta preko povoja dovaja CO2. Naprava za boljšo arterijsko prekrvavitev in za hitrejše celjenje, sploh diabetičnih, ran in razjed. Hitrejše in cenejše celjenje diabetičnega stopala na neinvaziven način. Strošek zdravljenja diabetičnega stopala je za 50% nižji kot pri klasičnem zdravljenju.

FIZ.jpg

Alergen Scanner

Gre za scaner alergenov na prehranski embalaži , pa naj bo zapisana v slovenskem ali pa katerem koli drugem jeziku. Aplikacijo se naloži na pameten telefon, scanner pa analizira pridobljene podatke in nam jih prikaže na telefonu.

UVC Solutions – SteriPRO

Robot za preventivno brezkontaktno dezinfekcijo z UV-C svetlobo operacijskih sob, bolnišničnih sob, sanitarij in celo reševalnih vozil. Je mobilen, hiter, učinkovit in enostaven za uporabo. Drastično zmanjša število bolnišničnih okužb za kar 30%. Operacijsko sobo dezinficira v pičlih 20 minutah.