12. september: 4. delavnica DIH v 2019 - Certifikacija

Uroš Tacar, Certificiranje tehnične ustreznosti zdravstvene rešitve

Uros.jpg

termin: 12. september 2019

lokacija: Tehnološki park Ljubljana

trajanje: 9:00 do 11:00

Delavnica bo postregla z osnovnimi informacijami o izpolnitvi zahtev zakonodaje ter certifikacijskem postopku za medicinske pripomočke.

Zdravstvena rešitev, katero izvajamo za določene indikacije z uporabo medicinskih pripomočkov, mora zagotavljati sprejemljivo tveganje v primerjavi z učinkom oz. uspešnostjo. Medicinski pripomočki so podvrženi zakonodaji, ki se skozi čas posodablja. Ta vključuje zahteve za pripomočke, ki jih morajo proizvajalci pri realizaciji proizvoda upoštevati. V to prištevamo tako zahteve glede pripomočkov kot tudi zahteve za sistem vodenja kakovosti.

Uroš Tacar

Uroš Tacar deluje na področju medicinskih pripomočkov od oktobra 1995. V tem času je 15 let opravljal funkcije vodje razvoja ter vzporedno 12 let še funkcije predstavnika vodstva za kakovost. Na področju izpoljnevanja zahtev medicinskih direktiv deluje od začetka leta 1998. Od leta 2013 deluje kot konzultant na področju medicinskih pripomočkov. Med glavnimi partnerji je tudi Priglašen organ SIQ iz Ljubljane. Kot vodilni presojevalec za Priglašen organ opravlja presoje sistemov vodenja kakovosti po EN ISO 13485:2016 ter ugotavljanje skladnosti medicinskih pripomočkov, predvsem iz skupine aktivnih medicinskih pripomočkov. V času sodelovanja je opravil približno 240 presoj. Za SIQ izvaja tudi usposabljanja za več tematik s področja medicinskih pripomočkov.

Bonus predavanje

Anka Bolka, Predstavitev obračunskih modelov za storitve, ki se financirajo iz OZZ

STO_4961+-+Anka+Bolka.jpg

termin: takoj za delavnico o Certifikaciji, predvidoma ob 11:00

trajanje: do 11:30

Iz vsebine

- pravno-formalni okviri

- koncept obračunskih modelov in njihovi ključni elementi

- pregled obstoječih obračunskih modelov

- razvoj obračunskih modelov in njihova implementacija

Anka Bolka, direktorica področja za analitiko in razvoj, ZZZS

V začetku profesionalne poti sem delala v gospodarstvu, zadnji dve desetletji pa na ZZZS na področju kartice zdravstvenega zavarovanja, na projektu elektronske izmenjave obračunskih podatkov z izvajalci, ter v zadnjih letih na razvoju modelov plačevanja zdravstvenih storitev in podatkovni analitiki.


 

Registracija inovacije je pogoj za udeležbo, tako na tej delavnici, kot v drugih aktivnosti DIH.HealthDay.si. Registracija je pogoj tudi za sodelovanje na posameznih sklopih konference HealthDay.si 2019: Show of Innovation in Forum izzivov in rešitev.